Ga naar de inhoud
boek met sterren - qoutes

Quotes die na 20 jaar nog steeds inspireren

Ik hou van quotes.

Quotes zijn een prachtige manier om je referentiekader te vergroten. Om meer te weten te komen over het leven, nieuwe manieren van denken aan te boren en zodoende meer over jezelf te leren. Ze zetten je brein aan het werk, verschuiven je grenzen van kennis en inzicht in jezelf en de wereld.

Quotes zijn zo toegankelijk omdat ze kort zijn en zonder context, ook al geeft de schrijver een indicatie uit welke hoek de informatie komt. Door de losse vorm is er alle ruimte om de informatie toe te passen op je eigen ervaring of er geheel nieuwe inzichten en associaties op los te laten. Ongehinderd door enige kadering wordt de quote onderdeel van jou en jouw invulling van de betekenis.

Ik ben zo’n 20 jaar geleden eens een boekje begonnen, waar ik de quotes in schreef die mij toen inspireerden en mijn kijk op de wereld en de realiteit verbreedden. Ik zat in een helingsproces na een jarenlange strijd met chronische vermoeidheid en sociale angst. Het was de periode waarin ik de kracht in mijzelf vond om eindelijk het heft in eigen handen te nemen en de basis legde voor mijn spirituele pad en ontwikkeling.

quote - Hier gaat het om: elk moment bereid te zijn wat we zijn op te geven voor wat we zouden kunnen worden. - Charles Dubois
Hier gaat het om: elk moment bereid te zijn wat we zijn op te geven voor wat we zouden kunnen worden. – Charles Dubois

Toen ik me realiseerde dat ik geen oplossing, genezing  of steun  hoefde te verwachten via de reguliere kanalen, begon de zoektocht naar de oplossing in mijzelf. Ik ontdekte de oneindige mogelijkheden die er zijn in het Universum. En de mogelijkeden in jezelf als je het aandurft om los te laten wie je denkt te zijn en kunnen.

quote -Het unieke aan het brein is dat het door te doen alsof iets mogelijk is, helpt dat iets mogelijk te maken. _ Roger Sperry, neuropsycholoog
Het unieke aan het brein is dat het door te doen alsof iets mogelijk is, helpt dat iets mogelijk te maken. _ Roger Sperry, neuropsycholoog

Ik ontdekte dat mijn eigen gedachten, overtuigingen en patronen een soort van gevangenis hadden gecreëerd en dat ik de enige was met de sleutel. Dit inzicht en het daaropvolgende besluit om hier zelf uit te komen opende de deur. Ze brachten mij alles wat ik nodig had om mijn manier van denken en zijn volledig om te gooien. Om zo alle beperkende aan te kijken en te ontkrachten.

quote - Een schip ligt veilig in de haven, maar daar zijn schepen niet voor gemaakt. -William Shedd
Een schip ligt veilig in de haven, maar daar zijn schepen niet voor gemaakt. -William Shedd

Mijn door chronische vermoeidheid, pijn en angst gecreëerde isolement was mijn veilige haven, maar daar zijn  wij als mens ook niet voor gemaakt. Met alle deuren dicht en achter dikke muren verlies je ook de toegeng tot de levensgevende energie die ons mens maakt.

Geluk is de kunst een boeket te maken van de bloemen waar je bij kunt.

Geluk is in vele dingen te vinden als je ze wilt zien. Als je weet welke dingen je energie geven en daar meer van doet en in je leven past dan heb je de eerste stap op weg naar een beter leven gedaan. Je bent op weg en als je weet wat je wilt kun je ook zien of je volgende stappen de goede kant op gaan. En je ziet de wegwijzers die op je pad komen die je eerder zomaar voorbij zou zijn gelopen.

Quote -Ik wil zeggen wat ik vandaag denk en voel. Onder de voorwaarde dat ik morgen wellicht alles tegenspreek. - Ralph Waldo Emerson
Ik wil zeggen wat ik vandaag denk en voel. Onder de voorwaarde dat ik morgen wellicht alles tegenspreek. – Ralph Waldo Emerson

Het leven is een reis met soms diepe dalen, maar ook hoge toppen. Met open ogen en een open mind blijf je altijd groeien. Zo leer je telkens nieuwe dingen, zijn er nieuwe inzichten over jezelf en de wereld om je heen. Wees niet bang van mening te veranderen. Hou niet vast aan een rigide beeld van jezelf of anderen.

Sta de wereld toe om een spiegel te zijn en een leermeester. En weet dat dat op een leuke, lichte manier kan, het hoeft geen zware kost te zijn.

Het volgende inzicht kan zomaar komen van een simpele quote.

Miranda